SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hitta simmaren i dig!
Ledare

Inställt
2023-04-02 21:12


Morgondagens kontroll av belastningsutdragen är inställd. Vi återkommer med nytt datum.

//styrelsen

God Jul och Gott Nytt År
2021-12-23 19:44
Även 2021 har varit ett annorlunda år som började med att vi var tvungna att skjuta upp terminsstarten. 
 
Nu har det precis kommit nya restriktioner så vi får se hur vi kommer att starta 2022. Men vi hoppas och tror att vi ska kunna hålla träningarna som planerat.
 

Tack alla ledare för i år. Ni gör ett fantastiskt jobb för klubben och våra simmar och spelare. 

Vi ser fram emot att träffa er igen nästa år.
 
God Jul till er alla önskar
 
Styrelsen
Mikael, Nilla, Linda, Kristina, Susanne och Ulrika.
Medlemsavgift till Älvsjö AIK Simning
2021-09-17 07:58

Hej alla fantastiska ledare.

Vi vill att alla våra ledare är medlemmar i klubben och inom kort kommer ni att få en faktura till er mejl. Medlemsavgiften är 50 kr och avser tiden 21-07-01 - 22-06-30.

 

Om du redan betalat avgift för egen träning inom klubben så har du även betalat medlemsavgiften och då kommer du inte att få en faktura skickad till dig. 

 
Har ni några frågor om medlemsavgiften, skicka dem till styrelsen.simning@alvsjoaik.nu
 
Hälsningar
Styrelsen
Visst vill du gå utbildningen Simledare?
2021-09-14 14:11
Utbildning Simledare (fd simlinjeassistent) med start den 11 oktober
11 okt = Introträff via Zoom kl 18:00-ca 19.00 (på denna träff går vi igenom hela utbildningen så alla förstår)
12-29 okt = Webbutbildning (självständigt hemma)
30-31 okt = Fysiskträff på Eriksdalsbadet ca 09-16:30 (hel helg)
 
Du ska ha genomfört och godkänts på SISU Idrottsutbildarnas Grundutbildning för tränare, eller den tidigare utbildningen Plattformen.
Du ska ha en aktuell HLRutbildning, ej äldre än ett år gammal
Du fyller minst 16 år i år.
 
Meddela intresse via mejl till Nilla, simning@alvsjoaik.nu
Utdrag från belastningsregistret från alla ledare som är över 15 år.
2021-08-31 19:46

Nu är det dags att visa ett utdrag från belasningsregistret. Det gäller alla ledare som är 15 år och äldre.

 

En kallelse skickas till de ledare som det gäller. Kallelse kommer till två olika tillfällen och du svarar att du kommer på den ena kallelsen och att du inte kommer på den andra.

 
Hur går man tillväga för att beställa utdrag?
Berörda ledare ansöker om ett begränsat utdrag ur belastningsregistret. Detta görs genom att fylla i och skriva ut ett elektroniskt formulär enligt instruktioner på denna sida. När ledaren erhåller svar tillbaka från Polismyndigheten skall det uppvisas av ledaren till de två utsedda personerna på specifika datum som meddelas av styrelsen. Efter att granskningen utförts kommer ledaren snarast att informeras om resultat. Det kostar inget att skaffa ett intyg. 
 
Vilka personer inom föreningen omfattas av processen?
Styrelse, anställd personal, samt alla ledare som har regelbunden direkt kontakt med våra barn och ungdomar och som i sin roll som ledare tillsammans med barnen vistas i träningslokaler och omklädningsrum.
 
Genomförande
Styrelsen har utsett ordförande och vice ordförande som granskare av utdragen. Utdragen kommer att granskas av dessa två personer tillsammans. I de fall ett utdrag påvisar en olämplighet som ledare eller ledamot kommer personen att snarast informeras om detta och fråntas alla uppdrag i föreningen. Inga övriga åtgärder kommer att vidtas. 
 
Ett inlämnat utdrag som godkänts är giltigt under ett år, därefter kommer ett förnyat utdrag att begäras in från ledaren. 
 
  • Om du är orolig för någonting i din förening ska du i första hand vända dig till föreningens styrelse styrelsen.simning@alvsjoaik.nu. Styrelsen är ansvarig och kan till exempel avsluta ett samarbete med en tränare.
  • Om det finns hinder att vända sig till föreningens styrelse, såsom personkopplingar eller att oron är kopplad till styrelsen, kan du höra av dig till ditt specialidrottsförbund (SF).
  • Det går även att ta kontakt med något av RF/SISU:s 19 distrikt där det finns sakkunniga i barn- och ungdomsidrott som kan hjälpa till att föra dialog med föreningen eller guida rätt.
  • Om ett ärende inte kan hanteras av varken förening, SF eller RF/SISU:s distrikt kan du kontakta idrottsombudsmannen på 08-627 40 10 eller idrottsombudsmannen@rf.se. Vid hög belastning kan det vara svårt att komma fram på telefon – lämna ett meddelande eller skicka e-post så blir du kontaktad. Idrottsombudsmannen kan till exempel vägleda kring polisanmälan.
  • Om du inte vill eller vågar vända dig till idrottsombudsmannen direkt kan du använda den anonyma och krypterade visselblåsartjänsten, där idrottsombudsmannen tar emot ärenden.
  • Kontakta polisen vid brott. Grundregeln är att idrottsrörelsen själv hanterar ärenden som bryter mot RF:s stadgar. Misstänker du ett brott ska du kontakta polisen och gäller det orosanmälan ska du vända dig till socialtjänsten. Om du är osäker så hjälper idrottsombudsmannen dig med råd.