SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hitta simmaren i dig!

Vilken grupp ska mitt barn gå i?
Klicka på Sköldpaddan, Pingvinen, Fisken och Hajen i menyraden ovan för att läsa mer om vilka förkunskaper som krävs i de olika grupperna.
 
Hur många tillfällen är det per termin?
Det kan bli litet olika beroende på hur storhelgerna faller, men generellt är det minst 14 tillfällen per termin.
 
Hur anmäler jag mitt barn till simskolan?
Så snart vi är klara med planeringen inför varje termin lägger vi upp grupperna på hemsidan. Du bokar plats och betalar samtidigt. Kvittot är din bekräftelse på att ditt barn fått en plats i den grupp du bokat.
Har ditt barn redan simmat med oss får du bokningslänken ca en vecka innan vi lägger ut den offentligt.
 
När startar simskolan?
Vårterminen startar vecka 2 och höstterminen startar vecka 35.
 
Hur vet jag att mitt barn utvecklas?
Våra tränare bedömer varje barn kontinuerligt efter varje tillfälle. Du kan prata med ansvarig i simhallen för att bli uppdaterad om hur ditt barn utvecklas.
 
Kan jag vara med mitt barn i vattnet?
I Sköldpaddan är du alltid tillsammans med ditt barn i vattnet.
I Pingvinen kan du vara i vattnet samtidigt som ditt barn, om du väljer att vara vuxentränare. Det innebär att du har ett tränaransvar för hela gruppen, inte bara ditt eget barn. Våra vuxentränare förväntas vara delaktiga i planering, genomförande och bedömningar av passen. De är också viktiga för att garantera barnens säkerhet i vattnet.
 
Mitt barn vägrar gå ned i vattnet, Vad kan jag göra?
Om ditt barn vägrar att gå ner i vattnet får du vara med i vattnet max tre gånger. Om barnet fortfarande vägrar så kanske hen inte är redo för simskolan ännu. Prata med oss i hallen så kommer vi fram till vad som blir bäst för just er. Ni är också välkomna ner till Öppet hus för att tillsammans öva på att vara i vattnet.
 
Vem garanterar säkerheten medan mitt barn simmar?
I simskolan har två tränare i vattnet ansvar för max sex barn. Vi lämnar inget barn bakom ryggen, och ser till att alla barn går upp ur bassängen innan tränarna går upp. Under ett pass körs två grupper med tolv barn i varje, vilket innebär att det är sammanlagt åtta tränare i vattnet. På land finns ytterligare en person som har det övergripande ansvaret för att se till att barnen är säkra.
 
Varför skickar ni ut föräldrarna under simskolepassen?
Vi vill att barnen fokuserar på sina tränare och sin träning.
Vi vill att inga barn ska känna sig obekväma på grund av att främmande människor tittar på dem.
Vi vill så långt det är möjligt försäkra oss om att inga obehöriga sitter i simhallen och kollar, fotar eller filmar barnen eller ledarna.
 
Vad är Sommarsimskolan?
Sommarsimskolan är en intensiv simskolekurs vi kör i början av sommaren.
 
Kan jag få pengarna tillbaka om jag ångrar mig?
Ja, om du ångrar dig inom 14 dagar, du får tillbaka terminsavgiften minus 100,00 kr som vi tar ut för administration.
 
Vad är simlinjen?
Simlinjen är Svensk simnings utvecklingstrappa och är framtagen som ett verktyg för att hjälpa föreningar att arbeta för en optimal och långsiktig utveckling av sina simmare, baserat på erfarenhet, forskning, framtidsanalys och internationella modeller.  Läs mer om Simlinjen på Svenska Simförbundets hemsida.
 
Vilken temperatur är det i vattnet i Långbrohallen?
Temperaturen ligger runt 28 grader.
 
Hygien
Långbrohallen är en relativt gammal anläggning som vi är rädda om. Det viktigaste, och något alla kan bidra med, är att vi är noggranna med att använda tvål, duscha och tvätta håret innan vi går i bassängen.